- Sangue di Giuda D.O.C.
- Rosso Cornaiolo 1,5 lt
- Chardonnay delle Venezie I.G.T.
- Moscato I.G.T.
- Lambrusco Rosso di Modena
- Nero d'Avola Sicilia IGT bgb 5 lt
- Redoro 100% Italiano 1 lt
- Bianco del Veneto IGT La Corte
- Nonno Dolce Rosso Frizzante
- Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. bgb 5 lt
- Chardonnay frizzante sparkling
- Merlot Veneto I.G.T. bgb 5 lt
Masz pytania lub sugestie?
Zadzwoń
wtorek - piątek | 1400 - 2000
730693431 tel. (48)
lub napisz
e-mail: enotekaverona@onet.pl
Wybierz jeden lub kilka filtrów, aby szybciej odnaleźć odpowiednie dla siebie wino.
Rodzaj
Barwa wina
Region / okolice
Temperatura podania
Wino musujące
Pojemność
Cena
-
od
do
Carlo V Rosso Veneto I.G.T.
Carlo V jest wino z najlepszych winnic z winogron Merlot i Cabernet zbieranych gdy są dobrze dojrzałe.
idealne do pieczonych mięs czerwonych, a także do serów dojrzewających.
Dostępność: brak towaru
Amarone Della Valpolicella DOC Clivus
Jest to najbardziej znane czerwone wino w Weronie, o bardzo intensywnym smaku, długo utrzymującym się na podniebieniu. Bardzo eleganckie, ciepłe i miękkie.
Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Amarone della Valpolicella D.O.C.
Fantastyczne wino czerwone mocne, Amarone ma kolor czerwony rubinowy, intensywny zapach, miękkie i aksamitne o aromacie rodzynek. Polecane do mięs czerwonych, dziczyzny i serów dojrzewających. Podawac Amarone w temperaturze ok. 20° po uprzedniej dekantacji ( przelaniu do innego naczynia np. karafki) na conajmniej pół godziny przed spożyciem.
Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Appassimento BGB 3 lt
Po ręcznym zbiorze winogrona są zostawiane na ok. 2 miesiące. Następnie suszone winogrona są usuwane z łodyg, miażdżone, i poddawane tradycyjnej czerwonej winifikacji. Później w eksploatacji rocznej, część wina dojrzewa w beczkach drewnianych, a część w stalowych kadziach. Masy są następnie składane razem. Wino jest tylko częściowo filtrowane, aby umożliwić pełniejszą ekspresję cech organoleptycznych odmian. Wszelkie lekkie osady są wskaźnikiem naturalności produktu
Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Barbaresco DOCG Bric- Micca
Barbaresco da Nebbiolo z winnicy Cascina Micca. Uszlachetnianie, które trwa łącznie 24 miesiące, odbywa się zarówno w dużym drewnie slawońskim, jak iw małym francuskim dębie.
Bukiet: jeżyna, porzeczka i słodkie przyprawy.
Dobrze zrównoważone taniny.
Polecane do czerwonych mięs, dziczyzny lub wieprzowiny.
Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Barbaresco Riserva DOCG Bricco Neive
Stare winorośle sadzone na glebach gliniastych i wapiennych, dojrzewanie przez pierwsze 24 miesiące odbywa się w dużych beczkach z dębu slawońskiego, a niewielka część w małych beczkach z francuskiego dębu, kolejne 12 miesięcy w dużych beczkach przez łącznie trzy lata.
Dodatkowe 18 miesięcy w butelce przyniosło na etykiecie wzmiankę o „rezerwie”. Oto przepis na Barbaresco Bricco di Neive Riserva według rodziny Rivetti.
Dobrze zrównoważone taniny sprawiają, iż wino jest bardzo eleganckie.
Kolor intensywnie czerwony z refleksami.
Bukiet: pachnie dojrzałymi owocami zmieszanymi z delikatynmi nutami kwiatowymi, kawowo-czekoladowe
Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Barbera d'Alba DOC
Szczep barbera dell' Albese.
Barwa inensywnie czerwono-rubinowa.
Bukiet kwiatowy i owocowy otwiera smak suchy, pełny i trwały. Doskonały po 2-ch latach od zbiorów. Po ok. 5-6 latach starzeje jeszcze w butelkach a jego smak się dopełnia.
Idealne i szczególnie polecane do pierwszych dań, oraz drugich dań na bazie mięs i serów.
Temperatura serwowania 16-18 C
Zawartośc alkoholu 13,5 %
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Barbera d'Alba Superiore DOC
BARBERA D'ALBA D.O.C.
Wino o barwie czerwono-rubinowej z refleksami fioletu.Intensywnie złożone. Wyczuwalny bukiet dojrzałych owoców wiśni, przypraw, wanilii, kawy, kokosu.
W ustach daje ciepło, objętość i czuje się " dobrą kwasowatość", miękkie taniny o długim finiszu.
Doskonałe do dań mięsnych i serów średnio i długo dojrzewających.
Temperatura serwowania 16-18 C.
Zawartość alkoholu 14 %.
Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Barolo DOCG
BAROLO DOCG
Otrzymywane ze szczepów Nebbiolo . Barwa intensywnie czerwona.Bukiet złożony i kompletny z nutami dojrzałych owoców lukrecji i przypraw. Wino pełne i surowe, ale harmonijnie złożone. Młode wino jest dość kwasowe i bardzo taniczne, przeważają aromaty fiołków i czerwonej porzeczki. Wino z wiekiem szlachetnieje, taniny łagodnieją a bukiet staje się bardziej złożony. Z czasem jest coraz ciekawsze, zaskakujące w bardziej wyrafinowane smaki, potrafi rozwijać się nawet 15-20 lat. Szczególnie polecane do mięs czerwonych i serów średnio i długo dojrzewających.
Zawartość alkoholu: 14,5%
Dostępność: brak towaru
Barolo L'eglise DOCG
BAROLO L'EGLISE DOCG
Barolo z Nebbiolo z winnic skierowanych na południe, południowy zachód.
Winifikacja, tradycyjna w typowym tego słowa znaczeniu, kończy się uszlachetnianiem (24 miesiące) przeprowadzanym w drewnie o różnej wydajności.
Jasny kolor granatu.
Aromaty suszonej róży, wiśni i jeżyny.
Harmonijne, napięte usta, które na finiszu nawiązują do nut lukrecji i tytoniu.
Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cabernet Merlot IGT Prima Pietra
„Prima Pietra” to linia, która reprezentuje nasze badania na przestrzeni lat. Winogrono Cabernet w połączeniu z ziołowymi nutami Merlot sprawia, że jest to wino łatwe w piciu, niezbyt wymagające, ale jednocześnie ciekawe.
Polecamy do dań z białych i czerwonych mięs.
Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cabernet Veneto IGT BGB 5 lt
Cabernet Veneto IGT to czerwone wino półwytrawne pochodzące z regionu Veneto, które jest produkowane w 100% z odmiany winogron Cabernet Sauvignon. Wino o rubinowym kolorze z refleksami fioletu i intensywnym, charakterystycznym dla szczepu zapachu wiśni oraz ziół. W smaku trwałe, zrównoważone z wyczuwalną konfiturą wiśniową i posmakiem kawy oraz czekolady. Cabernet Veneto doskonale współgra z daniami na bazie czerwonych mięs oraz makaronami.
Bag in box poj.5 lt
Dostępność: brak towaru