- Sangue di Giuda D.O.C.
- Rosso Cornaiolo 1,5 lt
- Chardonnay delle Venezie I.G.T.
- Moscato I.G.T.
- Lambrusco Rosso di Modena
- Nero d'Avola Sicilia IGT bgb 5 lt
- Redoro 100% Italiano 1 lt
- Bianco del Veneto IGT La Corte
- Nonno Dolce Rosso Frizzante
- Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. bgb 5 lt
- Chardonnay frizzante sparkling
- Merlot Veneto I.G.T. bgb 5 lt
Nero d'Avola Sicilia IGT bgb 5 lt
Opis
Nero d'Avola Sicilia I.G.T.
Wino o pełnym suchym smaku, jednocześnie miękkie. Dzięki szerokiej i zróżnicowanej strukturze, doskonale nadaje się do pieczeni, mięs z grilla, ogólnie dobrze współgra z mięsami czerwonymi i serami. Bardzo intensywny kolor czerwono-granatowy.
Winogrona uprawiane są na suchych glebach kredowych lub gliniastych oraz wapiennych. Zbiera się je, gdy są w pełni dojrzałe. Winifikacja przeprowadzana jest klasycznie dla wina czerwonego. Winogrona poddawane są maceracji ze skórkami przez kilka dni, a następnie dokładnej fermentacji w temperaturz kontrolowanej. Przed butelkowaniem wino dojrzewa w beczkach przez co najmniej 8-10 miesięcy. Butelkowane jest w technice sterylnej mikrofiltracji na zimno.
Zalecane jest przelanie do karafki na godzinę przed podaniem.