
- Sangue di Giuda D.O.C.
- Moscato I.G.T.
- Rosso Cornaiolo 1,5 lt
- Chardonnay delle Venezie I.G.T.
- Nero d'Avola Sicilia IGT bgb 5 lt
- Nonno Dolce Rosso Frizzante
- Redoro 100% Italiano 1 lt
- Bianco del Veneto IGT La Corte
- Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. bgb 5 lt
- Chardonnay frizzante sparkling
- Merlot Veneto I.G.T. bgb 5 lt
- Bianco Cornaiolo bgb 5 lt
Traminer aromatico Friuli DOP
Opis
Traminer aromatico Friuli DOP
Traminer Aromatyczne winogrona Obszar produkcyjny Friuli Venezia Giulia Nominał Friuli DOP Rodzaj gleby Piaszczyste - Przeważający szkielet System treningowy Guyota, podwójny do góry nogami i podobny Roślin na hektar Około 3500-4000 Okres zbiorów Wrzesień (pierwsza dekada) Biała fermentacja w stalowych zbiornikach w temperaturze 14°C Starzenie się w zbiornikach stalowych Zawartość alkoholu 13% obj. Pozostałość cukru pH 3,5 g/l 3,70 Pudełko zawierające 6 butelek Temperatura serwowania 10 – 12°C Czapka syntetyczna Kolor Słomkowy żółty ze złotymi refleksami Aromat Intensywnie aromatyczny i korzenny, przypominający nuty róży, żółtej brzoskwini i ananasa Smak Miękki i zrównoważony z posmakiem trwałe i świetne ciało Idealne połączenie jako aperitif, z surową szynką San Daniele i melon, skorupiaki i surowe ryby.