- Sangue di Giuda D.O.C.
- Rosso Cornaiolo 1,5 lt
- Chardonnay delle Venezie I.G.T.
- Moscato I.G.T.
- Lambrusco Rosso di Modena
- Nero d'Avola Sicilia IGT bgb 5 lt
- Redoro 100% Italiano 1 lt
- Bianco del Veneto IGT La Corte
- Nonno Dolce Rosso Frizzante
- Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. bgb 5 lt
- Chardonnay frizzante sparkling
- Merlot Veneto I.G.T. bgb 5 lt
Sangiovese di Toscana Terrae Toscanae
Opis
Sangiovese di Toscana Terrae Toscanae
Tereny: Wzgórza i zbocza w prowincji Arezzo
Historia: Sangiovese daje zwykle wina niezbyt ciężkie, soczyste, owocowe, z dominacją wiśni i czereśni oraz innych czerwonych owoców. Główną cechą odmiany jest wysoka kwasowość. Toteż Sangiovese daje wina żywe, kwaskowate, elektryzujące.
Zbiory: ręczne
Szczep: Sangiovese min. 90% resztę stanowią szczepy charakterystyczne dla rejonu Toskanii Winifikacja: Wybrane jagody poddaje się przedłużonej maceracji – Metodą Ganimede. Fermentacja odbywa się w kontrolowanej temperaturze.
Analiza sensoryczna: Kolor: Z czasem wino nabiera czerownego rubinowego koloru z refleksami granatu.
Bukiet: winny Smak: zrównoważony owocowy i kwaskowaty, delikatnie wyczuwalne taniny
Szczegóły
Rodzaj | Półwytrawne |
Barwa wina | Czerwone |
Kraj | Włochy |
Region / okolice | Toskania |
Moc | 12,5% |
Szczep | Sangiovese minimalne 90% |
Temperatura podania | 18~20°C |
Wino musujące | Nie |
Pojemność | 0,75l |