
- Sangue di Giuda D.O.C.
- Fragolino rosso
- Rosso Cornaiolo 1,5 lt
- Gingerino Recoaro
- Nero d'Avola Sicilia IGT Terre Siciliane bgb 5 lt
- Redoro 100% Italiano 1 lt
- Lambrusco Rosso di Modena
- Chardonnay delle Venezie I.G.T.
- Bianco Conte bgb 5 lt (bianco cornaiolo )
- Rosso Cornaiolo BGB 10lt
- Alto mare vongole al naturale
- Tai Rosso Colli Berici DOC
Nero d'Avola Sicilia IGT Terre Siciliane bgb 5 lt

Opis
Nero d'Avola Sicilia I.G.T.
Wino o pełnym suchym smaku, jednocześnie miękkie. Dzięki szerokiej i zróżnicowanej strukturze, doskonale nadaje się do pieczeni, mięs z grilla, ogólnie dobrze współgra z mięsami czerwonymi i serami. Bardzo intensywny kolor czerwono-granatowy.
Winogrona uprawiane są na suchych glebach kredowych lub gliniastych oraz wapiennych. Zbiera się je, gdy są w pełni dojrzałe. Winifikacja przeprowadzana jest klasycznie dla wina czerwonego. Winogrona poddawane są maceracji ze skórkami przez kilka dni, a następnie dokładnej fermentacji w temperaturz kontrolowanej. Przed butelkowaniem wino dojrzewa w beczkach przez co najmniej 8-10 miesięcy. Butelkowane jest w technice sterylnej mikrofiltracji na zimno.
Zalecane jest przelanie do karafki na godzinę przed podaniem.