
- Sangue di Giuda D.O.C.
- Moscato I.G.T.
- Rosso Cornaiolo 1,5 lt
- Chardonnay delle Venezie I.G.T.
- Nero d'Avola Sicilia IGT bgb 5 lt
- Nonno Dolce Rosso Frizzante
- Redoro 100% Italiano 1 lt
- Bianco del Veneto IGT La Corte
- Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. bgb 5 lt
- Chardonnay frizzante sparkling
- Merlot Veneto I.G.T. bgb 5 lt
- Bianco Cornaiolo bgb 5 lt
Ireos Rosso Veronese
Opis
Ireos rosso veronese IGT
Tereny upraw: Cazzano di Tramigna prowincja Werony
Zawartość alkoholu: 13.5 %
Tereny upraw: wzgórza składające się z osadów wapiennych
Winifikacja: zbiory odbywają się ręcznie, pozbawione szypułek winogrona są prasowane. Następnie moszcz zostaje przeniesiony do specjalnych kadzi gdzie odbywa sie fermentacja z dodatkiem wyselekcjonowanych drożdży w ściśle kontrolowanej temperaturze (25-28°C). Dojrzewanie: 12 miesięcy w barriques i dużych beczkach dębowych. Filtracja: Wino jest tylko częciowo filtrowane, w celu umożliwienia pełniejszego wrażenia organoleptycznej odmiany.Wszelkie lekkie osady świadczą o naturalności produktu. Kolor: intensywny czerwony,
Bukiet: owocowy, owoce leśne, z lekką nutą tabaki, kawy i jałowca
Szczegóły
Rodzaj | Wytrawne |
Barwa wina | Czerwone |
Kraj | Włochy |
Region / okolice | Verona |
Moc | 13% |
Szczep | Corvina, Rondinella, Molinara i Cabernet Sauvignon |
Temperatura podania | 16~18°C |
Wino musujące | Nie |
Pojemność | 0,75l |