- Sangue di Giuda D.O.C.
- Rosso Cornaiolo 1,5 lt
- Chardonnay delle Venezie I.G.T.
- Lambrusco Rosso di Modena
- Moscato I.G.T.
- Nero d'Avola Sicilia IGT Terre Siciliane bgb 5 lt
- Redoro 100% Italiano 1 lt
- Nonno Dolce Rosso Frizzante
- Bianco del Veneto IGT La Corte
- Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. bgb 5 lt
- Chardonnay frizzante sparkling
- Merlot Veneto I.G.T. bgb 5 lt
Masz pytania lub sugestie?
Zadzwoń
wtorek - piątek | 1400 - 2000
730693431 tel. (48)
lub napisz
e-mail: enotekaverona@onet.pl
Wybierz jeden lub kilka filtrów, aby szybciej odnaleźć odpowiednie dla siebie wino.
Barwa wina
Region / okolice
Temperatura podania
Wino musujące
Pojemność
Cena
-
od
do
Prosecco Rose' Spumante Brut Millesimato
Wino musujące w kolorze bladego różu z odcieniem kwiatu brzoskwini o pełnym, świeżym i harmonijnym smaku, przyjemnie kwaskowym, ale łagodnym dla podniebienia. Bąbelki są delikatne i trwałe.
Metoda Charmat z delikatnym i trwałym bąbelkiem o owocowo-kwiatowym smaku.
Kolor: Jasny blady róż
Aromat: Owocowo-kwiatowy, wyróżniają się nuty jabłka i wiosennych kwiatów
Smak: Wytrawny, szeroki i wytrawny z bardzo delikatnym i trwałym perlistością Polecane: jako aperitif oraz do dań na bazie ryb
Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Rose' Frizzante
Dobrze wyważone, świeże i owocowe wino o lekkim, przyjemnych zapachu.
Dostępność: brak towaru
Soave Classico DOC Vicario
Wino wytrawne Soave Classico Vicario, kolor żołty z zielonkowatymi refleksami. Bukiet jest pełny i złożony z aromatem fiołków oraz dojrzałego drewna.Smak pełny, żywy z posmakiem migdałów.
Propozycja serwowania dopierwszych dań, dań z ryb, skorupiaków, mięs białych i serów miękkich
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Soave DOC bgb 3 lt
Winnice położone na pagórkowatym terenie z glebami pochodzenia wulkanicznego w gminach Monteforte d'Alpone, Montecchia di Crosara i Roncà ZBIORY: Od września do października WINIFIKACJA: po miękkim tłoczeniu za pomocą nieciągłych pras płucnych i statycznej dekantacji, moszcz pozostawia się do fermentacji w stali w kontrolowanej temperaturze. W ten sposób zachowuje całą swoją trwałość zapachu i węchu. Uszlachetnienie: w zbiornikach stalowych. KOLOR: jasny i jasno słomkowy żółty. ZAPACH: fiołka i migdałów. SMAK: żywy i pikantny, z charakterystycznym migdałowym posmakiem. KOMBINACJE DANIA: doskonałe jako aperitif, polecane do przystawek, pierwszych dań i dań rybnych. SERWIS: należy podawać w temperaturze 10°C-12°C.
Karton 3 lt
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Soave DOC Re Teodorico
Wino Soave doskonałe ddo serwowania z przystawkami,rybami.
Kolor: jasno slomkowy, żółty
Bukiet: bzu i migdałów
Smak: wibrujacy , suchy,wytrawny , na koncu pozostawia wyczuwalny smak migdału.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Soave DOC Spumante Brut CLIVUS
SZCZEP: Garganega
Winifikacja poprzez delikatne wyciskanie. Moszcz zostaje poddany winifikacji w niskiej temperaturze Metodą Charmat.
Świetny aperitif w kolorze żółto słomkowym, o świeżym i absolutnie charakterystycznym smaku z nutami minerałów.
Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Soave Superiore Classico D.O.C.G.
Wino włoskie o intensywnym żółtym kolorze z zielonkawymi refleksami. Posiada pełny i złożony aromat z lekką nutą dębu.
Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Syrah Terre Siciliane IGP
Syrah (znany także jako shiraz i balsamia) – czerwona odmiana winorośli, wywodząca się z Doliny Rodanu we Francji.
We Włoszech szczep uprawiany na Sycylii. Powszechnie używa się nazwy shiraz. Syrah jest zaliczane do małej grupy "odmian szlachetnych. Wina z syrah mają wyraźny aromat porzeczek. Z winogron uzyskuje się przy standardowej fermentacji ciemne wino o wysokiej zawartości garbników, które wymaga długiego leżakowania w celu zmniejszenia cierpkości. W ustach dobrze zbudowane, krągłe, pełne owocu okraszonego przyprawami, długie. Podawać do kotletów jagnięcych, soczystych steków w sosie z leśnych grzybów. Temperatura serwowania 18-22 C
Dostępność: brak towaru
Trebbiano - Garganega bgb 3 lt
Trebbiano Garganega IGT
Wybrane winnice znajdują sie na wzgórzach Monteforte d'Alpone -Północne Włochy. Gleby na których uprawiane są winogrona są pochodzenia bazaltowego. Zbiory odbywają się ręcznie w pierwszej dekadzie września. Średni wiek winnic : 40 lat. Winifikacja i fermentacja odbywa się w pojemnikach ze stali szlachetnej, a 50% uzyskanej masy przekłada sie do beczek gdzie pozostaje co najmniej 9 miesięcy. Butelkowanie: sierpień roku następnego po winobraniu.
Analiza sensoryczna: kolor żółty, intensywny- słomkowy. Bukiet pout pourri i zielonej herbaty z lekką nutą białych owoców i krzemienia.
Alkoholu 12%
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Trebbiano Garganega IGT Prima Pietra
Trebbiano Garganega to wino białe o intensywnej barwie słomkowej. Bukiet pout pourri, zielonej herbaty z lekką nutą białych owoców i krzemienia. Trebbiano dobrze komponuje się z owocami morza, daniami z ryb, mięs białych i lekkich sosów .
Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Tullio 1^ "Cuvee' del Fondatore" Prosecco Brut D.O.C. Spumante Millesimato
Prosecco Tullio 1^ jest to wino musujące produkowane z ręcznie zbieranych winogron Glera .
Winogrona uprawiane w winnicach w których dochodzi do różnicy temperatur dzień/noc.
Doskonały jako aperitif biorąc pod uwagę jego osobowość nadaje się do potraw z ryb i skorupiaków.
Dostępność: brak towaru
Valdichiana DOC Toscana Bianco
Wino Valdichiana jest doskonałe jako aperitif, dobrze współgra z przystawkami, zupami, mięsami gotowanymi, gotowanymi warzywami, świeżymi serami i daniami z ryb.
Dostępność: brak towaru