
- Sangue di Giuda D.O.C.
- Fragolino rosso
- Rosso Cornaiolo 1,5 lt
- Gingerino Recoaro
- Redoro 100% Italiano 1 lt
- Lambrusco Rosso di Modena
- Nero d'Avola Sicilia IGT Terre Siciliane bgb 5 lt
- Rosso Cornaiolo BGB 10lt
- Chardonnay delle Venezie I.G.T.
- Bianco Conte bgb 5 lt (bianco cornaiolo )
- Tai Rosso Colli Berici DOC
- Delizioso Frizzante Stelvin

Masz pytania lub sugestie?
Zadzwoń
wtorek - piątek | 1400 - 2000
tel. (48) 331 59 49
lub napisz
e-mail: sklep@winazwloch.pl

Wybierz jeden lub kilka filtrów, aby szybciej odnaleźć odpowiednie dla siebie wino.
Barwa wina
Region / okolice
Temperatura podania
Wino musujące
Pojemność
Czerwone wino oprócz walorów smakowych, posiada korzystny wpływ na układ krwionośny i serce. Wypijanie kieliszka wina do posiłku pozwala zachować jasny umysł, a dzięki dużej zawartości antyoksydantów, związków zwalczających wolne rodniki odpowiedzialne za starzenie się komórek, pozwala dłużej cieszyć się młodością. Czerwone wina zawierają również minerały, takie jak potas, wapń, magnez, aminokwasy, kwasy organiczne, a niektóre gatunki, łatwo przyswajalny magnez. Zawartość flawonoidów, które przeciwdziałają utlenianiu złego cholesterolu, pozwala wzmocnić ochronę przed miażdżycą i zakrzepami. To tylko część z pożytecznych właściwości czerwonych win. Należy pamiętać, że pożyteczne pozostają dopóki wino spożywa się w małych ilościach w ciągu dnia. Prawidłowo powinno się wypijać 1 do 2 kieliszków dziennie.
Braio Rosso Venezie IGT Le Macine

Wino o intensywnym, rubinowym kolorze z refleksami granatu, o okrągłym i pełnym, gładkim i eleganckim smaku.
Dostępność: brak towaru
Wysyłka w: 24 godziny
Carlo V Rosso Veneto I.G.T.

Carlo V jest wino z najlepszych winnic z winogron Merlot i Cabernet zbieranych gdy są dobrze dojrzałe. idealne do pieczonych mięs czerwonych, a także do serów dojrzewających.
Dostępność: brak towaru
Wysyłka w: 24 godziny
Amarone Della Valpolicella DOC Clivus

Jest to najbardziej znane czerwone wino w Weronie, o bardzo intensywnym smaku, długo utrzymującym się na podniebieniu. Bardzo eleganckie, ciepłe i miękkie.
Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Amarone della Valpolicella D.O.C. Villa Marin

Fantastyczne wino czerwone mocne, Amarone ma kolor czerwony rubinowy, intensywny zapach, miękkie i aksamitne o aromacie rodzynek. Polecane do mięs czerwonych, dziczyzny i serów dojrzewających. Podawac Amarone w temperaturze ok. 20° po uprzedniej dekantacji ( przelaniu do innego naczynia np. karafki) na conajmniej pół godziny przed spożyciem.
Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Barbaresco DOCG

Wino otzrymane ze szczepu nebbiolo 100%.
Wino dojrzewa średnio 26 miesięcy począwszy od 1 listpada roku produkcji w tym conajmniej 9 miesięcy w beczkach drewnianych.
Wszystkie operacje związane z uprawą, produkcją, dojrzewaniem muszą spełniać wymogi DOCG.
Barwa intensywnie czerwona do granatu
Bukiet intensywny i charakterystyczny
Smak: suchy, pełny i harmonijny.
szcególnie polecane do mięs z rożna, mięs gotowanych, dziczyzny a także serów.
Temperatura serwowania 18-20 C.
Zawartość alkoholu 14%
Dostępność: brak towaru
Wysyłka w: 24 godziny
Barbera d'Asti DOCG

Szczep barbera dell' Astiniago.
Barwa inensywnie czerwono-rubinowa.
Bukiet kwiatowy i owocowy otwierasmak suchy, pełny i trwały. Doskonały po 2-ch latach od zbiorów. Po ok. 5-6 latach starzeje jeszcze w butelkach a jego smak się dopełnia.
Idealne i szczególnie polecane do pierwszych dań, oraz drugich dań na bazie mięs i serów.
Temperatura serwowania 16-18 C
Zawartośc alkoholu 13,5 %
Dostępność: brak towaru
Wysyłka w: 24 godziny
Barbera d'Asti Superiore DOCG

Wino o barwie czerwono-rubinowej z refleksami fioletu.Intensywnie złożone. Wyczuwalny bukiet dojrzałych owoców wiśni, przypraw, wanilii, kawy, kokosu.
W ustach daje ciepło, objętość i czuje się " dobrą kwasowatość", miękkie taniny o długim finiszu.
Doskonałe do dań mięsnych i serów średnio i długo dojrzewających.
Temperatura serwowania 16-18 C.
Zawartość alkoholu 14,4 %.
Dostępność: brak towaru
Wysyłka w: 24 godziny
Barbera Piemonte DOC

Szczep Barbera - 85% oraz inne szczepy zatwierdzone i dopuszczone - 15%.
Uprawy winogron znajdują się w południowej części Piemontu.
Wino o intensywnej czerwonej barwie z refleksami fioletu. Charakterystyczny bukiet owocowy, harmonijnie i dobrze zbudowane. Łagodne i trwałe na podniebieniu. Polecane do przekąsek, obiadów. Doskonałe do pierwszych dań, świeżych serów i serów iwędlin średnio dojrzewającyh
Dostępność: brak towaru
Wysyłka w: 24 godziny
Barbera Piemonte DOC Cornale'

Szczep Barbera - 85% oraz inne szczepy zatwierdzone i dopuszczone - 15%.
Uprawy winogron znajdują się w południowej części Piemontu.
Wino o intensywnej czerwonej barwie z refleksami fioletu. Charakterystyczny bukiet owocowy, harmonijnie i dobrze zbudowane. Łagodne i trwałe na podniebieniu. Polecane do przekąsek, obiadów. Doskonałe do pierwszych dań, świeżych serów i serów iwędlin średnio dojrzewającyh
Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Bardolino Classico D.O.C. Corte Pitora

Wino Bardolino Classico pasuje bardzo dobrze do potraw pikantnych i łagodnych serów.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Bardolino DOC Re Teodorico

Bardolino cieszy się sławą lekkiego wina w kolorze czerwonym rubinowym z odcieniem czereśniowym, ciemniejącym w miarę starzenia.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Barolo DOCG

Otrzymywane ze szczepów nebbiolo (mgła). Barwa intensywnie czerwona.Bukiet złożony i kompletny z nutami dojrzałych owoców lukrecji i przypraw. Wino pełne i surowe, ale harmonijnie złożone. Młode wino jest dość kwasowe i bardzo taniczne, przeważają aromaty fiołków i czerwonej porzeczki. Wino z wiekiem szlachetnieje, taniny łagodnieją a bukiet staje się bardziej złożony. Z czasem jest coraz ciekawsze, zaskakujące w bardziej wyrafinowane smaki, potrafi rozwijać się nawet 15-20 lat. Szczególnie polecane do mięs czerwonych i serów średnio i długo dojrzewających.
Zawartość alkoholu: 14,5%
Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 24 godziny